Thursday, January 10, 2013

Entri Banyak2

Salam Hari Khamis untuk Semua Warga Blog... Ari ini tuan tanah nak cerita banyak2 cerita dalam satu entri... hahahah biar korang pening nak baca....

first Entri Masak Memasak.....
Boring asyik makan makanan yang sama je..kali ni Cuya a.k.a tuan tanah kedaun akan menunjukkan cara2 resepi membuat telur bungkus yang simple dimple mimple... sungguh menyelerakan....
Bahan-bahan yang diperlukan..UTAMA...TELUR,daging kisar,sayur campur,sos tiram and sos cili,bawang merah,bawang putih, Cili besar.. Tumiskan Bawang putih,Bawang Merah dan Cili Besar yang telah dimayang halus... dah agak layu...dan bau menusuk hidung korang....masukkan daging kisar.... nak perasakan dengan sedikit garam dan gula pun takpe..goreng lagi bagi sedikit kekuningan daging tersebut...masukkan sos tiram dan sos cili..nak bagi power..letak pulak lada sulah dan blackpaper....last baru letakkan sayur campur... goreng hingga masak.... lepas tu...threee.... dadarkan telur.... bungkuskan aje inti yang dah masak tu yer... tarrrraaaaaaaaaaaaaa..... siap....leh Pekena ngan Nasik Panas...PergHhh kalau korang tak paham korang buat2 la paham... :) herherher...

Semalam balik Ofis rasa cam penat sesangat... En.Asben pun Ok je kalau aku cakap penat sangat ari ni and nak cuti masak... So, untuk dijadikan cerita..semalam turn aku jaga dak kecik Sofea... dan En.Asben yang masak....tajuk masakannya ialah.... Burger..haahaaahhahaa..lama tak makan burger best En.Asben...Melahap jugalah aku membaham burger tersebut..pastu terus masuk tido... mane tak membulat...ahaks!!2biji die punya... aku yang sebijik tu je...diettt... muahahahahhaha....

Entri Kedua Pasal Maharaja Lawak yang memang Lawak
"takde tiket2 free ke? Kalau ada nak jugak barang sekeping dua...untuk Cuya and AyahSu..."

SMS yang dihantar ke anak saudaraku yang tgh balik bercuti weekend kat Kg....Oleh Kerana Abah Beliau merupakan urusetia untuk Pelancaran Tahun Melawat TRG 2013...sah-sah diorg memang dapat tiket free....takyahlah beria sangat nak pi beratur...berlaga-laga kepala,badan dan organ2 sensitip  sampai pecah pintu kaca dan tangga stadium semata-mata nak tiket tuh...tak kuasa nye haku... cara termudah cuma tanya diorg je... hahahahah...Ohh rupanya memang mengena la Umpan aku kali ni..bile diorg offer aku and En.Asben ...siap menjemput kitaorg pegi naik keter Abah diorg yang ada pelekat "Urusetia"...Sonot..Sonot... Parking dekat muka pintu Stadium...Parking Khas gitu... :D

Sampai perkarangan Stadium...'Makk Aiii' takyah nak bayang la..korang tau la camner nak cari pintu masuk..pasal tiket tu takde pulak tulis pintu mane2 untuk tiket 'khas' nih.... kiranya Kami bernasib baik...sampai je kat Pintu Selatan... rupanya memang tu la pintu untuk tiket 'Khas' yang bewarna pink dipanggil tempat duduk ARENA.... So, kitaorg masuk dulu....sempat jugak laa..snap2 Picca sebelum berlangsung Siaran Langsung tersebut... Paling Happening..time Zizan keluar dan berubah seperti Ustaz Azhar.. Adoiiyaiii... memang tak tahan la...start die melangkah masuk ke gelanggang..kitaorg dah pakat gelak.... Korang leh tgk kat U-Tiub... "Hoh..Pakat Suker Ke Kiter Plok"

tu dua beradik anak saudara haku...
ermm....awal2 Siaran Langsung Kuat je duk Jerit "TRG....Peace yoooo" dan masuk kul 11.00pm...masing dah slow tepuk and jerit... hahahahahaha..Semua Bateri dah abis charge.... cuma best performance dari Zizan nyanyi lagu "Bawalah Aku Pergi" ..off record...takde kat Astro ekk time tuh.hahahhhahaha... minggu ni kumpulan R2 yang terpaksa balik awal......Boboiiii yang tak best sebenonya..hahahahah-dasar minat zizan je nih...

Entri ke-3 MaMa Mu Shopping Lagi....
Last Disember ...pegi KL.... tujuan utama nak pegi beli kerusi makan untuk budak kecik nama Aimy Sofea... tapi lihatlah hasilnya bila MaMa mu ini bershopping......
Korang dah Boleh agak kann..kat mane aku shopping Kotak bebanyak atas rak tuh... semua jual kotak ke?? keh keh keh... Barang haku pun seciput je...selebih tu barang mokcik Cla,mocik Salini and MySis ...aku tukang tolak troli je.... penolak Stroller Sofea yang berjaya lak...anak MySis...si Azfar...takpe takpe Azfar abg yang baik...hehehehehehehe... masa yang kitaorg diperuntukkan di sini cuma 3jam...mcm tak cukup je...hik hik hik.. abis la jugak suku bonus haku(tu untuk barangan Haku sahaja) belum masuk barangan org lain...takpe takpe.... beli beli jgn tak beli...kata En.Asben kepada Haku yang tidak keruan apabila berada di Gudang IKEA ini..hahahahhahhaha.....

Gambar-gambar tu pun En.Asben yang snap...die keboringan melayan si Sofea dan Azfar.... hahahahahhahah.. tenkiu En.Asben..lain kali nak pegi 8jam duk dalam gudang itu..hahahahahahhaha...
dua org ni ada ciri2 'org dah boring tunggu MaMa shopping....'

Entri ke-4.... Yeayyy Budak kecik dah tumbuh gigi 3 batang.... 
dah besar anak MaMa...dah pandai membuasssskan diri..heheheheh..takpe..takpe..janji kamu sentiasa sihat... 
Tuan Tanah yang memaksa AimySofea bergambo....tu...nampak... gigi bawah 2 batang...

p/s: nanti sambung lagi entri lain...lalalalalalal :)
post signature

No comments:

Post a Comment

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku