Tuesday, September 20, 2011

Penat?


Penat? buat kerja ape? entah la... nak cakap buat kerja berat pun takder... hrmm ni semua effect dari positive yang lepas nih... rasa tubuh badan tak bermaya.....nak demam..tak larat...tetapi yang heran time "ambil angin" ngan en.asben takder pula tak laratnye... asyiklaaa... en.asben ikut aku pegi round2 bandar memalam buta :P

Bebaru ni...tgh demam teruk..en.asben ajak kuar pi beli kool fever(untuk dewasa) kat Watson.. sempat jugak lalu kat i-city(taman warisan) tgk bebudak cina pasang 'tanglung hajat' terbang ke udara... seronok!!! terus kebah demam seketika..bila terasa penat terus masuk dalam keter dan balik ke rumah.

malam ni ada majlis makan2 kat rumah pakcik en.asben... after that aku rasa nak pegi jalan2 lagi..round2 makan asam... bagi segar badan :P nak buat mcm mane ..tekak dah tak dapet terima nasik... nak cari mee la petang ni kat tempat jual kueh depan skolah agama Khairiah tu..pastu nak beli kueh2 jer untuk lunch...best! best!

Aku pun dah start rasa 'mengidam'...fisrt aku mengidam nak makan keropok keping ikan parang... phuhh mujur ada.... tapi sebelum dapat tu...mcm2 la dugaan. aku mengidam time tgh malam... so nak menjengah ke petang kat rumah sepupu aku keesokkan harinya tu..sampai menjurai2 air liur aku dan terbawa2 dalam mimpi...sedih giler...bila dah dapat...tak henggat donia aku memakannya... "haihh baby...nasib la mender senang baby mintak!!!" kata en.asben sambil melihat aku mengunyah keropok tanpa menghiraukannya :P.

p/s : bila nak abis alahan ni????

post signature

Wednesday, September 14, 2011

Positive????

Asyik Demam aje... haih..... "sahabat" utama kaum hawa pun dah lewat datang.... badan pun asyik panas.... kerap buang air kecil.. ini tak boleh jadi ni...kan kena beli jugak tester..

Pagi hari pertama:
hrmm... dapat 2 line ...terang.... En.Hasben pun dah tersenyum riang...


Pagi hari kedua:
Test lagi untuk kali kedua..tetap dapat 2 line terang... memang sah.. dah positive.... dengan deMaM yang masih teruk... selsema lagi la..buat aku tak tahan... Petang itu jugak aku dan En.Hasben terus ke Pusat Rawatan Keluarga sebelah KTS tuh.. (setelah di suggest oleh kakak ipar ku)... sampai kat klinik, daftar dan proses menunggu... tangan kaki ku dah sejuk umpama di eskimo.. maklumlah memang penakut ke hospital. time tu jugak la en.hasben lagi banyak mengusik aku...
Jumpa ngan Doktor, terus la bagi umor baby(after urine test lagii)..hehehhe.. dah 5 minggu katanya... Doktor cakap mungkin aku mengalami alahan menyebabkan badan yang sentiasa letih dan tidak bermaya. Vitamin la menjadi sahabatku buat masa sekarang sehingga baby besor.... (kekadang terpikir tak sabar nak lihat rupa baby kami) En.Hasben pun asyik tersenyum riang... haih.... macam org dilamun cinta aje die tuh :P

P/s: Doakan keselamatan aku dan baby terchenta ni.. :) Alhamdulillah atas Kurnia-Nya .... Mama sayang Baby ! ! !

post signature

Tuesday, September 13, 2011

Al-Fatihah


Blog.. lame tak update ek..kensian la pulak kat blog kesayangan ni.. kesempatan mencuri masa menulis ni perlu kenkadang! :)

Firstly, Al-Fatihah denga pemergian Kakak Ku ke Rahmatullah pada 24hb. Ogos 2011 bersamaan 24 Ramadhan 1432H. Semoga ALLAh S.W.T mencucuri Rahmat ke atas roh Beliau Aminnnn..

بِسْمِ الّلهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ اْلحَمْدُ لّلهِ رَبِّ الْعَاَلمِينَ ۞ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ۞ مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اهدِنَا الصِّرَا َ ط اُلمستَقِيمَ ۞ صِرَا َ ط الَّذِينَ َأنعَمتَ عََليهِمْ َ غيرِ اَلمغضُوبِ عََليهِمْ وَ َ لا الضَّالِّينَ

Terima Kasih pada rakan-rakan, kenalan arwah, saudara mara yang banyak membantu semasa pengurusan jenazah tempoh hari. Hanya ALLAh Taala sahaja yang dapat membalas budi kalian. Pada Rakan2/member2 yang hantar SMS or call, terima kasih kerana keperihatinan anda. Maaf jika arwah kakak & aku banyak buat silap sepanjang kita bersahabat.

p/s : ALLAH menganugerahkan pelangi yang Indah disebalik Hujan & ribut yang melanda. :)

post signature