Monday, June 4, 2012

MemPerKenalkan...



Nama saya:
TENGKU AIMY SOFEA
D.O.B : 13th MAY 2012
NO. MYKID : DALAM PROSES...

 Ketika saya tido...

WALAU BAGAIMANA PUN.....

Saya Tetap Kesayangan Abah....

P/s: MaMa pun Sayang Kamu Berdua.... kerana Kamu Berdua 'Semangat' MaMa... :)
post signature










Baby Oh Baby Part - 3

 12 Mei 2012 - Sempat jugak Macik Leily melawat aku yang tgh bertarung ngan Contraction ...

"camner rasa sakit tu Zura?"
"huh!!! takleh nak cerita ni.... ArgHHhhh"

kekekkekekeke.. antara dialog yang paling aku igt antara aku ngan Macik Leily ni :)
Masuk waktu Maghrib.. sakit makin kuat... En.Asben terpaksa pulang dahulu... Almaklumlah Spital Gomen..manelah boleh Husband duk lama2 kat dalam wad...
Jam menunjukkan 10.00 malam... aku tgk ramai yang dah bersedia nak tido.... tapi aku still takleh nak buat ape2.. nak baring sakit... apetah lagi nak tido...
"sabar azura...sabar"
Berkata di dalam hati....

Aku try berjalan untuk mengurangkan kesakitan... tapi rasa macam tak dapat nak jalan lagi... macam berat rasanya kat bahagian bawah perut... atas nasihat kakak sebelah bed aku... aku pergi ke bilik pemeriksaan... ohh rupanya dah terbuka 4cm... patutlah sakit sangat :P

Terus call En.Asben... dan aku dibawa ke Labour Room jam 1.30pagi...

13 Mei 2012 (Happy Mother's Day) - Aku di induce kali kedua untuk bukaan 'laluan' sehingga 10cm... Sakit nya tuhan sahaja yang tau...  Sebelum di induce.. aku meminta agar En.Asben masuk menemani aku... Alhamdulillah... En.Asben sentiasa disisi.... dari awal hingga ke akhir dengan tak putus2 bacaan Doa dan sebagainya ketika aku berusaha melahirkan zuriatnya.. :) ...Sayang Kamu sgt2 En.Asben ... Sokongan dari Nurse, doktor dan En.Asben sahaja yang dapat menguatkan semangat ketika berjuang... :)

6.01a.m - Lihatlah Hasilnya....
Baby Girl, 3.30kg (normal) .... pada Hari Ibu............ Hadiah berharga untuk Mama...

bertubi-tubi Mesej dan Call yang tak dapat aku reply pada pagi tu kerana aku dah flat... sehingga jam 12.00 tgh hari baru aku bangkit dari tido... hahahhahaha...baby saya??? 4 hari di tahan di wad kerana suspek jangkitan kuman akibat air ketuban pecah awal.....

P/s: terima kasih untuk semua yang mendoakan dan membantu sepanjang saya berada di Hospital.. :)Hanya ALLAH sahaja yang dapat membalas budi kalian..

post signature