Wednesday, May 26, 2010

Leaving on The JetPlane...



Malam ni nak terbang ke K.L .... esok, Selamat tinggal Malaysia..... :) ... haihh..nak terbang jauh ke negara org ni kekadang membawa seribu perasaan. Kekadang rasa teruja..kekadang rasa takut..yang pasti... segala pengalaman banyak diperolehi dengan perjalanan yang sejauh ini... so, kepada rakan2 bloggers.. dan yang singgah di blog ini... gudbye... nanti kita berjumpa lagi.......cause i'm Leaving on the jet plane!

p/s : Bye2 MyDear... :*

Sunday, May 16, 2010

Sometimes.....Miss Him..

Puisi Terindah - Daun band
Ku rasakan telah ada yang merindu, Ku tak pasti itu yang bisa membuai, Ku tahu dirimu hanya selaksa (seleksi), Terpingga.. di dalam hati.... Setiap yang terucap kata itu aku, tak sanggup membalas semua anugerahmu, ku takut dirimu terlalu berharap, akan hangat sentuhanku.... Ku akui dirimulah yang terindah, Yang tak akan pernah bisa ku lupakan, Namun bila kau slalu ada disisi, Tak akan bisa berikan apa inginmu... Ku bukan terbaik atas cinta sucimu, Ku Pasti tak dapat buat kau bahagia, Aku bukanlah Raja dengan sebuah mahkota, Yang tercipta untuk dirimu.......... Kau Percipkan....rindu untukmu... Dan.. Kau Cinta yang pernah kau beri, Dan ..Kau dapatkan... Sakitnya yang tak kau rasa... Keperitanmu.......... Kau kan tahu diriku tak bisa membelai mu untuk bahagia..................

Kisah yang hendak ditulis disini..tentang seorang rakan.... lagu ni bukanlah khas untuk kekasih hati cuma untuk seorang sahabat yang selama ini memberi dorongan dan semangat untuk memulakan hidup yang baru setelah kegagalan yang ditempuhi sebelum ini....kegagalan dalam bercinta, kehidupan dan sebagainya.

Walau tidak mengenali secara realiti dan hanya sekadar di maya........ aku rasa senang berbicara dalam pelbagai hal,masalah atau isu.b
egitu juga dengan dia......Yang paling aku senang dengan kehadiran dia kerana dia seorang amat memahami jiwa aku, kehendak dan perasaan walaupun hanya sekadar menulis di Yahoo Messenger.

Dahulu dia pernah 'menghilang' selama hampir setahun, dia muncul kembali.... "
BUZZ" pada nickname aku membuat aku hampir menangis kegembiraan dengan kehadiran dia di Y.M ketika itu... dan..buat ke dua kali dia 'menghilang' kembali..... aku tak pasti sama ada untuk selama-lamanya atau untuk jangka masa tertentu... Sometimes...Miss Him so much! aku berharap & berdoa agar die selamat dan berbahagia jauh di negara orang... satu hari nanti mungkin kita ketemu lagi....di tanah air kita... di bumi tercinta TERENGGANU. Hope so...

TO: "Pakcik"
if u read this blog... pleasee... on9.. k :) masih berpegang pada janji-janji kita? aku masih berpegang pada janji-janji kita.............




This is The Last Time....

Lagu ni..selalu jer aku mainkan time nak pegi tempat kerja... (offcoz la dalam my Car!!) tak dengar maka cam tak hapenning jer pagi tuh..sesaja menceriakan suasana yang mengantuk!! ahaks! tak kisah la kalau lagu ni dah lama bagi korang..tapi bagi aku ia tetap menghangatkan otak yang tak berapa nak segar di pagi hari :P lagu ini juga aku dah Post it kat My Playlist n My lyric tu...so enjoy!!!! v(*_-)q

p/s : This is the last time -Keane

Friday, May 14, 2010

Vaksin....


12/5/2010...dah 'selamat' aku di 'vaksin'kan.....Ceritanya begini, seawal 8 pagi aku dah terpacul di depan Klinik Kesihatan KK3.... haihh... hati pulak berdebar-debar...sakit ke??? ku tabahkan hati melangkah ke dalam klinik dan terus menuju ke bilik no.6..............setelah i.c diambil oleh jururawat bertugas..... aku telah di suntik dengan Vaksin H1N1......... hari pertama terasa pedih bagaikan luka terkena pisau... hari kedua badan ku semakin lenguh, macam demam panas yang teruk tetapi yang musykilnya badanku tak panas!! mataku dah tak boleh buka sepenuhnya..rasa macam nak pejam sahaja..tak kira masa.... berpeluh-peluh macam atlet pecut 100 m...setelah panadol ditelan..aku tido sepuas-puasnya.... :) hari ni aku rasa 90% badan aku kembali normal... tak sangka kuat jugak kesan dari Vaksin H1N1 yer. :P ..menurut Jururawat tersebut, kesan sampingan biasanya akan lenguh & bengkak pada tangan yang disuntik serta demam. Ubat yang boleh di ambil hanyalah panadol/paracetamol sahaja. aku lihat ramai warga kita berketurunan selain melayu yang mengambil peluang mendapat Vaksin Percuma ini... Orang keturunan 'kita' tidak ramai merebut peluang keemasan seperti ini, di mana kesedaran untuk menjaga kesihatan dikalangan warga 'kita' ini? sungguh merugikan.. jumlah vaksin percuma juga semakin berkurangan dan masyarakat 'kita' masih dalam keadaan tidak sedar kehadiran Vaksin tersebut dan hidup dalam keadaaan "saya takut jarum"..alangkan ruginya kita....

p/s: pencegahan adalah lebih baik dari mengubati :) fikir-fikirkan lah...

Monday, May 10, 2010

May ...here we Come..


Bulan ni membawa seribu kerahmatan kerana aku dah berjaya untuk menempuhi hidup selama 30 tahun dengan segala pengalaman pahit dan manis untuk menjadi seperti sekarang...... 5th May 2010 kehidupan dimulakan dengan riangnya...-membaca ucapan happy birthday yang terlalu banyak di Facebook dan mobile phone saya... alangkah bahagianya... :) ada juga rakan2 yang sentiasa ingatkan kita :) terima kasih my friends.... u're da best!
Dah begitu lama aku tidak mencoret sedikit kisah dalam blog tersayang nih :) anyway kepada follower...terima kasih yang tidak terhingga aku ucapkan :) meluangkan sedikit masa membaca blog aku yang tidak seberapa ini....
2 minggu lepas di akhir bulan April, aku bersama ahli keluarga merehatkan badan dan minda di Cameron Highlands....erm..memang happy..tapi still rindu pada Dungun tercinta :) rasa mcm rindu pada pantai yang indah.... suasana panas terik dan paling dirindui...Keropok Keping...... tu yang utama,ahaks!
InsyaALLAH.... aku akan berangkat ke luar negara pada masa terdekat untuk bercuti lagi...... kalau ada masa aku akan menulis di blog tersayang ini lagi.. :) ..Ok chow... tgk TV kejap! :)

p/s: Nak pegi cucuk Vaksin H1N1........