Monday, August 31, 2009

Exam!


warGhhh. tekanan jugak aku.. hrm 2hb. Sept. ni aku de Exam..Exam Induksi yang tak sempat nak abis ari tuh... Neway....Kira melangkah ke dewan peperiksaan dengan ala kadar jer nih... tak study bebanyak pun, jenis "santai" agaknya aku ni... :D Sronot jugak dapat jumpa bebudak Induksi ari tuh...hehehehehe.. mungkin diorg pun dah sedia.cuma aku jer terhegeh-hegeh....ahaks! Ape-ape pun aku berusaha untuk buat yang terbaik..... :)


Wish Me Luck!!!!! - - - Doakan Kejayaan Saya!

Berbuka...


aduihhh..penat woOo.. buat Popia ari nih.hikhikhik....Ari ni masak gulai Kari ikan....hrmm Popia..Popia jugak best. nak makan panas-panas.....sos nye jugak dibuat sdiri.... semuanya "Home Made".. Ramai jugak rerakan opis aku bertanya..." ai, duk 3 org kat umah pun memasak ke?" bagi aku masak kat rumah lebih bagi kepuasan dari membeli... biarlah sekadar telur dadar.. dan kicap.heheheheheh.. Nasi(makanan ruji) adalah menu utama dalam keluarga aku... mustahil waktu berbuka tanpa nasi...walau ape jenis makanan tersedia, nasi tetap menjadi pilihan.....

Lauk-lauk utama.. cuma lauk2 kampung... tak kisah walau masak lemak kacang panjang, ikan kering goreng, sambal belacan... telur dadar... pun dah membuka selera aku. Tak perlu terlalu proper dalam mengisi perut nih...asal ada cukup makanan asas pun dah kira Ok...

Pernah kita dengar tentang suami-suami yg cerewet....hari2 nak makan perlu ada yg berkuah, ikan goreng, sayur...dan dessert.... ikan gorang pulak nak yg panas-panas.... kalau tak, tak terjamah la ikan tuh... tahukah kamu wahai suami2...sesungguhnya kami(wanita) juga perlu berehat. takkan la asyik tergopoh gapah duk kat dapur lagi... bila 5 minit nak berbuka. nasib la family aku tak seperti itu, jenis ada depan mata, ngappp aje! sejuk panas blakang kira...org dah sediakan makanan dah kira syukur... :) ni lagi nak komplen! :D


SENTIASA BERSYUKUR DENGAN REZEKI YANG ADA... :)

Monday, August 24, 2009

First Love. . .


Love is the answer.... :) menarik kan??hrmm.... First Love.. majoriti org mengalaminya..walau bukan semua mengecap kemanisan "First Love" tapi... sudah pasti ia tetap menjadi sejarah dalam diri masing2. aku masih terbayang saat kenal erti "suka" kat kaum Adam ni. :)

Teringat masa darjah 5 dulu....minat sgt ngan budak nama Z... hahahahaaha..pergHH dah sesuai dengan Nama Aku 'A'.....die 'Z' , jadi lar A to Z..(mcm group nyanyi lak!) suka la keluar ngan die..pegi main2 polis sentri....rounders la.. ape la.. mesti nak satu group ngan die...dah die tu spesis katik... tapi takpe..muka kiut.. :). Last2 kitaorg tak tau camner..kita org bawak hal diri masing2...naik pulak Form 1. Haaa.. ni lagi best! minat ngan best student name K... time tuh die Form 3, tapi minat2 camtuh ar..tak reti nak ngorat.... suka jer tgk die 'cool' n pendiam(oleh kerana aku ni Hyperactive) ahaks!

Time aku sekolah menengah ada la jugak budak2 skolah lain try usha(tak pernah citer kat org ni!!!), tapi hati ni keras mcm "berlian"... susah nak dicanai... Pikir "Ape yg Best sangat bercinta??" takder paedah langsung.... (terpengaruh dengan dakyah songsang aktiviti 'cinta' kakak ku) dan takut Mak marah...baik aku bawak diri....more to entertainment(music...stufff) mcm remaja lain.

After sekolah menengah, masuk alam kolej lak... heppi sehHh... jauh dari family... duduk lak bandar besar... boleh aku perkembangkan minat aku (music) ikut perkembangan band2 yang ada....time tu kaset, CD pergHhhh mcm makanan la... :) Orang kata time kita kolej, senang nak cari "cinta". Aku still susah, takut.... mcm susah nak percaya kaum Adam. Time tuh aku fikir, Bercinta ni boleh banyak abiskan duit n masa.... Baik lepak ngan kawan2, pegi cinema...shopping... :) lagi best.... by the way.... memang betol la banyak habiskan duit..terutama kawan2 aku yg syok bercinta time tuh..prepaid phone alwaz zero.hahahhahahahaha

Time kolej ni aku kenal alam cyber... kenal ChatrOom.. first aku masuk mirc....hahahhah..mcm2 org aku jumpa.. majoriti slalu nak yg mengarut (18SX)..tu buat aku bosan.... last2 aku register satu nickname yg agak lawak..dan sentiasa berada dalam cenel negeri kelahiran ku... (mudah nak berinteraksi/komunikasi sesama negeri) hehehehhehe....time tuh aku amat minat dengan drama2 Japan, semua VCD aku carik and tukar2 ngan bebudak rumah sewa. terjumpa la sorang budak memakai name Yutaka.... pergHHh bermula episod the first Love....

Rupanya si Yutaka ni budak kolej aku..siap sebelah Fakulti lagi time tuh....memang kitaorg tak pernah jumpa(date...face to face..etc.) asyik chat,sms n phone call aje. Memang 'tatatertib' betol la kitaorg time tuh...yer la. masa first aku tgk gambar die...pergHhh kerdilnya alam ini, die ciri2 jejaka idaman malaya..aku lak....hampeh... kekkekekekek.Kalau jumpa aku takut die segan ngan aku...hikhikhik...

Yutaka banyak ciri2 persamaan dengan aku..cuma die tak se hyperactive dengan aku..:) die very cool n pendiam, cute... (time tu la cute..sekarang tidak lagi.....hahahahah!) minat music, Japan.... anime,drama ape semua...memang kitaorg ni mcm twin.....ape yg kitaorg fikir kadangkala sama....memang seram jugak kadangkala tuh....

Yang aku paling tak boleh lupa....Yutaka banyak ajar aku erti menjadi seorg 'gadis' yg lemah lembut, yg penuh dengan kasih sayang.....hehehehhe.Dia seorg yg manja..n aku still the same tetap dengan sikap selamber, tak pernah rasa nak cemburu atau sebagainya....paling best aku dapat lagu "first Love-Utada Hikaru" dari die dan aku reply kat die lagu "I'm with you-Avril Lavigne"..wahhh cam bagus jer time tuh.ahaks!

Takdir menentu segalanya..... akibat pelbagai masalah "persekitaran" yg timbul...kami menjadi mangsa keadaan. Keadaan yg Memaksa Yutaka & aku berjauhan untuk selama-lamanya...... jodoh, ajal maut di tangan Tuhan....die bukan jodoh bagiku.... mula2 susah nak terima kenyataan ini... aku tak nafikan memang tak leh nak lupakan die....(until now kot.!!):) dengan segala yang kekuatan yg ada.. aku belajar memaafi die.....dengan KEMAAFAN aku rasa lebih tenang....lebih bahagia sampai sekarang......

Bebaru ni aku terbukak page friendsternya.... macam tetiba teringat kat die...aku tgk gambarnya indah di pelamin.. :) bahagia bersama pasangan....Sedih??? ada juga tercuit di hati ini, tapi kugagahi demi insan tersayang yg sentiasa bersama aku sekarang... "My Dear, Love u So Much!" tak terungkap dengan kata-kata untuk A.c.A.H yang sentiasa bersama aku susah dan senang....dan yang pasti aku masih lagi mempunyai pasangan yang very cool, pendiam..... (contra dengan sikapku yg agak Hyperactive) ......Aku Bersyukur pada Tuhan kerana di anugerahkan seorang yang memahami diri ini....... :)


L.O.V.E is the answer......

RamadHan ... Ku nanti ketibaanmu...



Pejam celik..pejam celik...datang lagi Ramadhan kali ni..Syukur Alhamdulillah....dapat Merasa Ramadhan 1430H kali sini...sronok juga puasa kat kg kali ni..takder la mcm dulu....duk KL.....ayooo, masakan tak kene selera...asyik la makanan yg buat sdiri tu..ala-ala makanan rumah sewa simple dan ringkas......hahhhahaaha...takder ar beria nak masak mcm kita kat rumah sdiri.... :) teringat pulak masakan arwah Mak, phuhhh.....rindu betol laaaaaaaa...minggu depan nak buat "Sarok Lada"....my feberet.... :)





Macam mane persiapan masuk Ramadhan kali ni? aku ni...mcm biasa lagi....(payah benar nak berubah) kekkeekkeke..... ntah bile la nak tawadduk sket ni..asyik la ngan kerja, tido.....laptop...intenet......hehehehhehehe..isk.isk.isk.....





Bulan2 Ramadhan ni org kata lagi banyak ujian...... panas-panas pun still kena turun site..komitmen tuh.hehheheeh. hrmm... tu aku la...org lain aku tak tau la ujian mcm mane lagi....mungkin lebih teruk dari kita yg berada kat sini....yg kita nampak peperangan kat negara org.....Yg kekurangan kat negara kita ni masih berlambak..kita tgk yg mangsa rumah terbakar...lagi kensian kan... warga emas yg tinggak bersorangan ....hrmmm. Syukur dengan keadaan kita sekarang.... :) Hadapi lah segala ujian..dengan tenang....





Hadapi Dengan Senyuman



Artist: Dewa



Hadapi dengan senyuman


Semua yang terjadi Biar terjadi .


Hadapi dengan tenang jiwa Semua...


Kan baik baik saja


Bila ketetapan tuhan


Sudah ditetapkan Tetaplah sudah .


Tak ada yang bisa merubah


Dan takkan bisa berubah


Relakanlah saja ini


Bahwa semua yang terbaik


Terbaik untuk kita semua


Menyerahlah untuk menang

"SALAM RAMADHAN UNTUK SEMUA"