Tuesday, March 19, 2013

Cik Pia kena export

Esok aku terpaksa masuk Ofis..nak siapkan sedikit kerja...hrmm.... terpaksa berpisah ngan munchkin' MaMa...dah seminggu kita bersama..terasa sayang pulak nak bagi kat org jaga...hrmm buat sementara waktu ni Cik Pia aku terpaksa export ke rumah kawan kakak aku.. hanya dia sorg tempat aku bergantung harap...Tenkiu MaMa Yanie

Dalam otak aku duk pikir..camner Sofea ngan org lain...aku pun dah terlebih sayang + manja kan die seminggu ni...die pun dah serasi ngan aku...dah bunyi "Ma....Maaaa..." panggil aku...terharu sungguh rasanya...

Cepat lah sembuh segala parut die tuh..isk isk isk....sebenarnya aku rindu Cik Pia aku.....Waaaaa
duk baik-baik yer..nanti MaMa amik......
 post signature

Monday, March 18, 2013

W.A.L.K ???

dah Lepas acara Campak... Sekarang Acara Berdiri Pulok....ehehhehe berusaha Si Kecik Sayang ni untuk berdiri..dapatlah jugak aku tgk..walaupun yang first Abahnya dulu yang tgk..frust MaMa... hehehehhe....

MaMa Tak Sabo nak Lihat Kamu....
 Berjalan..wahai Sayang...
Tak Kisah Apa org Kata..
Walaupun Penat MaMa dan Abah mengasuh Kamu
Mengejar Kamu..Menangkap Kamu..
Melayan Karenah Kamu...
Kamu lah permata hati Kami...
Berjalan lah wahai Sayang...
Sejauh kaki melangkah...
Semakin Menambah kasih Sayang Kami kepada Kamu..
 Bagi MaMa dan Abah Kamu Anugerah yang terindah...
Aimy Sofea

P/s : Semakin Hari Semakin Besar.... :) ya ALLAH permudahkan segala urusan...
 post signature

Sunday, March 17, 2013

hari ke-4

Tup-tup hari ni dah ari ke-4 Sofea kena Campak.....lihatlah hasilnyaaa...
dah kering.....dan lihat pulak tuan dia mcm mane hari ini.....
Maaf Gambar semuanya Pose Seksi..Ghituwwww....


Sofea  'menolong' MaManya menjemur baju-bajan...
 Apabila saya menjumpai tisu.....
Bersedia nak melarikan diri apabila MaMa mintak Tisu itu...
Susuk Tisu tanak bagi MaMa..LarikKKKkkkk...
OOoo..Makkk terbalik...... keh keh keh!! nak lari punya pasaii...
Aktiviti meracik tisu halus-halus berlangsung dengan Jayanya..
membuang tisu halus di merata tempat...
 Dan membuat Muka Slumberjer...sambil memandang ke arah bebird dan 
kenderaan yg lalu lalang depan umah... :)

Begitulah Kisahnya Macik Tisu saya yang diserang demam Campak 4 hari lepas...

P/s: Best dapat spend masa berdua... Purple Walk Day hari ni..berdua ngan Cik Pia...
MaMa sayang Kamooo!!!
 post signature

Thursday, March 14, 2013

C.A.M.P.A.K

MyBaby Demam lagi... Alkisahnye... semalam dalam jam 2.45ptg...cikgu Taska Sofea call cakap badan Sofea panas...time tu aku still kat rumah, belum masuk ofis okehh!! terus pegi amik budak kecik itu...setelah berbincang lebih kurang..Abah dan Mamanya sepakat ler nak bawak budak kecik ni ke Klinik Kesihatan. Try pergi yang kerajaan punya, mane tau Sofea o.K...Tawakkal aje la..

Sesampai aje kat depan klinik, terus Meksi ambil suhu budak kecik ni... bagus behave je anak mama kat klinik.. :) setelah di check..  suhu nya mencecah 38c agak tinggi..terus bawak ke emergency room.. masukkan satu ubat ikut bontot Sofea untuk menurunkan suhu...dan barulah kami dibenarkan jumpa Doktor..Kami diberi ubat Demam dan Antibiotik..aku dah tunjukkan kepada doktor bintik2 merah mcm nak naik campak... lepas balik dari klinik terus la kami ke rumah Makcik mintak air penawar ngan tepung penawar nak sapu kat budak naik campak ni..

Cerita pulak kisah sebelah malamnya...dari petang sampai malam budak kecik ni duk merengek... sakit kot campak nak keluar..hrmmm semalaman jugaklah aku ngan abahnya tak tido..huh...tekanan mental..tanak minum susu..tanak minum air...semua mender tak kena... aku dan abahnya pun dah buntu camne nak buat lagi...last2 kitaorg bior je..last2 die tido sdirri...kejam kami ini....

pagi2 tadi dah bangun..terus aku sumbat ubat ikut jam..6jam sekali... mandikan....still tanak minum susu...mungkin sakit dalam mulut...kensian sungguh baby MaMa ni... bila tgk die sakit..hati aku juga touching...Sofea tak pernah merengek sebelum2 ni..mungkin dia terlalu sakit...menitis air mata berharga aku ni tgk die cenggitu...gambar kat bawah sempat aku snap time die sakit menangis2 sambil duduk cenggitu...
baby MaMa sakit yer sayang...
dan sebelah petang time die O.K sket...
dah boleh posing sket tanpa nangis! selepas letak krim di bawah.....
Losen Calamine...RM7.50 je kat Farmasi
Selepas survey2 kat tenet..tanya member2..semua suggest gunakan daun Semambu/mambu/bambu....atau dalam bahasa Terengganu , arwah mak aku cakap..daun Batu Keling...huh lucah betul nama..kekekekekke
 
Daun yang En.Asben petik..
mula-mula aku ramas aje daun die dalam air suam mandian Sofea....lepas tu aku blend sket campur ngan bedak sejuk buat sapuan lepas mandi.... Alhamdulillah... tadi aku tgk Sofea dah hisap susu die...dah hisap air penawar...2 botol..dah makan bubur sket...dan yang penting dah selamat beradu puteri kesayangan mama dan abah...

Semoga Esok lebih sihat dari hari ni ye sayang... 

P/s: budak kecikni dah boleh berdiri tanpa bantuan.....MaMa suke.. :D
 post signature