Sunday, June 28, 2009

Adakah Patut...

Dah lame aku tak tulis blog...hrmm...mcm2 perkara berlaku, Michael Jakson Pun dah "go" pass the way..hhehehehe.... dengar cite pasal Kegagalan Jantung, ada org kata kena bunuh, ntah yang mane betol, yang mane tidak...so, yang mane betol, yang mane tidak...wallahualammm....
isk..slip gaji dah dapat.......ada dapat lebih sket bulan ni ntah dari mane dapat tunggakan sara hidup nih..hehhehe rezeki...kena menyimpan la....rasa cam dah sampai seru nak kawen kot..ahaks... :) insyaALLAH.... doa-doakan lah..semoga semuanya lancar...(wiiiiiiiii \o/)
kekadang pasal kawen nih aku dah bosan dengar...mcm2 persoalan dari mereka yang lebih dewasa/tua dari kita..kenkawan yg dah berfamily pun dengan ramah tamah asyik tanya soalan yg sama... tapi diorg tak tahu kedudukan kewangan ke, masalah yang kita hadapi sekarang... kekadang tuh datang rasa fed-up bila nak pi majlis2 melibatkan ahli keluarga sedara mara yg ramai....asyik tanya.."bila nak langsung...."... "abis tu bila giliran awak pulak..." ..yg paling fofular.... "bila nak kawen???" secara langsung lagi...memang fed-up wooooooooooooooooo

Bukan aku ni antikahwin ke ape......aku ni nak pastikan semuanya dah stabil baru aku bersedia....semalam pun dah bincang dengan si dia.....tetiba lak aku rasa "bersediakah aku pikul tggujawab...???" kewangan aku rasa masih tak mengizinkan...banyak yg perlu ditambah...hrmmm...firstly, kalau rasa 'money' tu dah cukup, dah cukup matang...dah sedia pikul tggjwb, tak salah kalau teruskan ke gerbang perkahwinan.... apa yg baik harus diteruskan...

Kahwin tu mudah...tapi nak mengisi alam perkahwinan tu agak payah jika kita belum bersedia sepenuhnya....bak kata si dia semalam....kahwin bukan untuk seronok-seronok, tapi untuk berkongsi segala-galanya bersama. suka duka, pahit maun kehidupan berumahtangga nih..semua kena tempuhi bersama. kalau boleh segala-galanya berdua, barulah rumahtangga tu seronok n aman damai..insyaALLAH..

Sesapa yang dah pergi kursus Kahwin tu...pelbagai ilmu kita dapat. Macam aku ni yg dah pergi dianjurkan oleh Pejabat Agama Daerah amatlah bagussssssss..... 100% modul untuk kursus tu bagus, dari segi tggjwb suami isteri dan sebagainya.. tapi yg paling aku suka pasal ekonomi dalam sesebuah family tuh, kalau betol2 kita faham ape yg ustaz tu bagitau.....mmg menarik..ni kebanyakkan yg hadir kursus semata-mata nak sijil kursus saje...ramai yg duk borak2 kat blakang...tido...dan sebagainya... Adakah patut.....

Dan sesiapa yang suka banyak mulut....bertanya soalan "bila nak kawen..ke ape ke?" tolong hentikan soalan anda.....sesungguh org yg ditanyakan soalan itu begitu berharap untuk berkahwin, mungkin keadaan yang menyebabkan mereka belum sampai ke tahap yg anda harapkan...... :)

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK SAFURAA & HUBBY DAN SHAM & WIFE......
SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT....INSYAALLAH..

Tuesday, June 2, 2009

Stadium Gong Badak Runtuh!!!

pergHHHh..pagi2 tadi lepas balik dari bekfes, masuk opis terus heboh pasal stadium runtuh.....adeh..menggeletar gak kepala lutut aku, fikir pasal projek aku jaga sekarang,phuhhhh....alkisah menurut cerita abg aku yg bergegas ke tempat kejadian sebaik sahaja ianya berlaku, struktur atap aje yg roboh... struktur bangunan nye takler teruk sgt..tapi dari luar memang lar nampak mcm godzilla pijak stadium tuh..kekekkeke q*_-p ...

by the way...menurut cerita yg aku dengar, consultant dari Korea yg 'jaga' untuk atap tuh, bukannya seratus peratus salah JKR....hrmm ntah lar..camner diorg design pun aku tak tau..time pembinaan ari tu aku bertugas di KL jadi, takder la aku tau sgt pasal stadium ni punya structure mcm mane.

Teringat lak time siap ari tuh....bangga aku rasa jadi anak Terengganu ada stadium cantik kat negeri sendiri..biasa tgk kat KL aje stadium cantik mcm ni...stadium ni jugak banyak bagi kenangan ....emas 60 keping time SUKMA 2008...100m larian pun anak jati Terengganu yg bolot(time tu..aku melompat2 dengan bendera negeri bagi sokongan........di bahagian tempat duduk yg runtuh ni la....).... terkejar-kejar nak tgk Anuar Zain dan Siti Nurhaliza nyanyi dalam hujan lebat time perasmian ari tuh...memang seronok la....di antara stadium yg sentiasa penuh dengan penyokong time ada acara sukan, berbanding negeri-negeri lain(bukan time bola sepak aje yg penuh)

Cuma kat sini aku berharap....dipercepatkan pembaikpulih stadium tersebut...harap jgn berlaku lagi la kepada stadium2 lain kat Malaysia...PEACEEE.... q*_- p

Monday, June 1, 2009

Syurga Cinta... ke??

firstly, tgk cite tu mcm menarik jer... aku ni baru jek tgk "making" die kat Astro Ria tadi..pasal lelaki playboy kena cabar tekel pompuan bertudung...hohoho...( kontroversi tak nih!!! q*_-p ) ntah lar....at least cite ni tak ler heavy drama sampai susah nak paham sgt, kita pun cam boleh agak ending die camner..cuma penghayatan dan jalan cerita sesebuah movie tu penting.....

Bagi aku yg jahil filem nih....cite2 cenggini agak menarik perhatian...jalan ceritanya mudah nak paham..pastu boleh bawak satu family pegi tgk...tak payah nak pikir....ape2...kalau cerita cinta 200% pun bosan gak wehHhhhh...kena pulak linangan air mata yg berjurai-jurai jatuh atas kapet cinema tuh....adehhhh..lagi haru... :p

"Syurga Cinta" baguskan kalau betul2 ada untuk mereka bercinta..... pelbagai maksud boleh diterjemahkan berdasarkan tajuk movie nih.... baik buruk semua atas pendirian masing2. Cinta itu pun sesuatu yg indah..jika kita paham maksudnya...tapi tak semua cinta itu sentiasa manis tanpa rasa pahitnya sama macam kehidupan kita...kata org..."hidup kalau tiada kepayahan..kita tak akan rasai kemanisannya".. :)

hye..

welkom to this world of imagination....

sesapa saje..boleh luahkan pendapat..rasa dan segalanya berdasarkan imaginasi masing2..tak melampau batas2 sudah ler.... :)