Monday, December 17, 2012

what the Rock is Cooking....

Entri kali ni bab masak memasak... :) first skali.... dah buat puri sayur untuk dak kecik tuh...
yang purple tu Broccoli dan yang kuning Bayam
tapi nampaknya si kecik lebih sukakan Bayam.. :D

Second, membuat karipap, tapi tak sempat nak snap... jadi kesimpulannya abaikan sahaja karipap itu. Third, acara membuat Donut dan Mee Lidi Goreng Basah... ada ke manusia yang tak kenal Mee Lidi.... ohh begini rupanya.... umpama Speghetti ghituuuuwww tapi versi Malaysia  :)
Gambar ni aku Google aje... Aku Guna yang kaler Kuning tuh...

Time buat mee ni...aku dan kenkawan berpuasa ganti...oHhh Sungguh menduga keimanan.. ngeh ngeh ngeh..
Mee Lidi Goreng Basah

Donut dan Mee Lidi Goreng Basah..hasil usahasama kenkawan.. :D menjadik!!!

Sebelum masak-memasak yang ni...ada jugak usahasama untuk buat Crepe Durian... oleh kerana keadaan tidak mengizinkan dan crepe yang buruk rupanya...ahaks! aku batalkan niat murni nak masukkan gambor2 tersebut kat blog.. :D

Ni pulak Hasil kerja usahasama ngan MySis.... tapi dah tinggal sikit2 je yang sempat aku snap!
kiri : Ikan     tengah: ketam dah tinggal sepit     kanan: Udang
Meriah betul makan2 ikan,ketam,udang bakar yang Homemade punya.... pergHHh memang menjilat ibu jari la... mengalahkan KFC..

Tengah-tengah MaMa syok memasak.... AimySofea pulak ....
Baguh2...Duk Baca Buku... :D

P/s: Hrmm ciri2 tak tau nak Hapdet ape... :D
 post signature

4 comments:

  1. zu..boleh duk congok doh?comelnyer..geram tengok:-)

    ReplyDelete
  2. bestnye wat donat... naik gebu nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhee, first time buat..tup tupp... menggebu rupanya :)

      Delete

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku