Tuesday, September 25, 2012

Pakcik Kau!!!

Hrmm... Hari ni terasa kebengangan...bukan kebangangan.. Hari ni jugak...Hari "memukat" dan "menutup lubang-lubang" hutang... Hari gaji katakan... huh! memang lelah jugak nak menunggu hampir dua bulan baru dapat gaji..adoiiyaiiii..keringggg MaMa ini :)

Dengan Perasaan Berkobar-kobar... ke TMPoint untuk menjelaskan segala bil yang ada...time aku sampai no. 5064 dan no.aku pulak 5084..kaunter pulak ada dua..tapi bukaknya satu....ateee camner??? :) dengan pantas la jugak aku cari tempat duduk kosong..mujur ada kat depan 3 kerusi kosong... phuuhhhh legaa....

Tetiba.... masuk seorg pakcik tu... Terjumpa pulak member die dan lepak lak sebelah aku... punya lah hebat pakcik ni cerita bil-bil rumahnya yg melambung tinggi..dan ada yang baki tertunggak..kat pasar harga ikan sekilo dah murah laa..bla..bla.. etc...sekarang motif penulisan aku ni bukan cerita pasal bil-bil yang melambung tinggi itu... tapi..... BAU yang ada pada pakcik tu..adooiyaiiiii.... hanyir nak mampus..... kembang kempis jugaklah hidung mancung aku nih.... memang time tuh aku rasa cam nak sound jer pakcik tu..kalau nak datang ofis org kena bersih-bersih la bukan ko dah pegi pasar.... siap menharung air-air ikan...sesedap rasa masuk dalam ofis ada aircond... aku rasa satu TMPoint boleh bau 'keharuman' pakcik mulut mengalahkan Yang Berhormat tu...adoiiyaiiiii... memang loya jugak la tekak aku ni yang duduk selang sebuah kerusi ngan die...rasa cam nak nombor aku tu cepat2 jer...asal boleh kuar dari TMPoint ini secepat mungkin.... teori aku [Bau hanyir + bau peluh = korang sanggup bau ke?????]  Hampeh nyior!

Kat tempat aku ni majoriti penduduknya melayu berbanding cina dan India... kebiasaan yang kita jumpa bila kat ofis yang ada kaunter pembayaran ni... maaf la kalau aku kata warga C ni slalu la berseluar pendek baik lelaki atau perempuan... kita perlu ada pemahaman dalam etika pemakaian apabila berada di ofis org..bukannya pakai macam nak masuk tido..sluar pendek dan pendek giler....bukan lah suruh pakai suit dan tie... hrmmm at least pakaian mestilah kemas dan bersih...diulangi Bersih... bukan Bersih 3.0 yer... MaMa ni tak join....

yang ni paling best... Klik SINI

ETIKA PAKAIAN PELAWAT
D. Bagi pelawat :
  • Tidak dibenarkan memakai selipar / sandal.
  • Tidak dibenarkan memakai baju tanpa lengan.
  • Tidak dibenarkan memakai skirt pendek / seluar di atas paras lutut.
  • Tidak dibenarkan memakai baju / seluar yang menjolok mata.
walaupun kat etika ni takder pulak suruh yang Bersih... tapi tuhan bagi akal suruh fikirkan... prihatin la pada jiran-jiran yang duk menunggu kat sebelah ko tu.... ayooo....

p/s: Semua org patut tahu :)
 post signature

1 comment:

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku