Monday, September 24, 2012

Kenangan Lalu...


Ape nak update ari ni yer.... hrmmm teringat pulak idea-idea lawak time pagi2 nak pergi kerja tadi.. :) .... After antar Sofea kat nursery..sesambil dengar celoteh Ceria Pagi di SuriaFm...terdetik di hati ...hrmmm best jugak jadi surirumah sepenuh masa ni... :)

Hari-hari masak..mengadap muka Sofea yang hari2 ada-ada aje perangainya.... tapi ada org kata boring jugak bila hari-hari duk kat umah jer... terfikir arwah Mak... bestnya bila balik sekolah... Mak dah masak, buka tudung saji..terhidang lauk... Mak pergi mesyuarat PIBG skolah... Mak pergi Skolah pasal masalah aku malas belajar...Mak pergi skolah untuk semayang hajat for exam anaknya...hahahahhaha semua Mak... (Arwah Ayah meninggal semasa umor aku 6 tahun) so, everything Mak yang handle..

Seronoknya bila Mak selalu ada kat rumah...tapi bila tanya kat Mak mesti dia jawab " dah puas asyik duduk kat dapur dari muda sampai ke tua.................bla bla..." hik hik hik....  Bangun tido Mak ada kat rumah..balik skolah Mak ada kat rumah....nak tido pun Mak sentiada ada ngan kita... bila dah kahwin, Mak pulak dah tiada....rasanya rindu saat2 Mak ada kat rumah... ayat yang selalu aku guna apabila balik sekolah.. sampai aje pintu pagar rumah " MaaaaakkkKKKkk, nak makan nasik!!!!"  hehehehhehe....

Kensian kat anakku nanti yer tak pernah rasa mcm mane MaMa yang sentiasa berada di rumah... kecuali Weekends... MaMa berusaha untuk menjadi weekend housewife yang terbaik untuk Sofea dan En.Asben....

p/s: Rindunya Kenangan Lalu.... ni org kata "andai dapat ku putarkan masa..." :)

post signature

No comments:

Post a Comment

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku