Thursday, February 23, 2012

Audit

Hari ni dah hari Khamis..baru la rasa nak update my blog ni.... sapu2 sawang dan habuk sket kat sini... hrmmmm start minggu ni bermula lah aktiviti membizikan diri.... dengar2 cerita Audit SIRIM nak datang melawat kat ofis nih.. abis la semua file projek di kemaskini .. :D kemungkinan aktiviti yang paling aku dan macik Cla tak suka ialah kena buat OT diwaktu matahari terbenam... adoiiyaiiii..... lelagi lah aku sekarang ni dah 28 minggu membawa 'orang' lagi la terasa kemalasannya.....

 Teringat pulak kisah tahun2 yang sudah... :) semasa dipaksa membuat OT diwaktu matahari terbenam ni.... ada la 'Gangguan-gangguan' kecil yang aku tempuhi... Umpama alah bisa tegal biasa... dah tak menjadi hal bagi aku dan macik2 yang lain.. hik hik hik.. bukan nak riak dan takabur, tapi asyik la aku dan macik2 kaum hawa yang lemah ni asyik kena 'kacau' oleh 'mereka2' tu... time kena tu.. rasa jugak takutnya... tapi bila dah selalu kena rasa mcm kelakor pun ada.. adehh la.... yang penting kita tak kacau hidup 'die' jgn 'die' pulak kacau hidup kita :) (mungkin die nak bergurau ngan kita) Ahaks!!!

 Nak dijadikan cerita, tapak ofis ni sebenarnya ada lah sejarah hitamnya Mungkin orang-orang lama satu batch ngan arwah Mak aku mesti tau kisah2 di bandar ni... yang paling tidak sedap didengar kebanyakkan kawasan termasuk ler ofis dan sekolah kat belakang ofis aku ni tempat Nipon pancung Kepara a.k.a Kepala... alahaiii....tempat keras (memang la..semua bangunan konkrit :P)

Awal tahun2 lepas semasa mula2 pindah sini.. memang macam2 cerita la boleh kita dengar.. hehehehe..semua berlaku time kena buat OT diwaktu matahari terbenam nih... adeh la...first skali igt lagi masa arwah kakakku temankan gi ofis.. botol mineral bergerak sendiri... ahaks!!! sedangkan kat situ tak dibuka pun aircondnya.. kedua kelibat officeboy aku yang macik Cla nampak...aku,boss dan pacik Derahmang pegi kejar..tapi takder pun officeboy tersebut (kesimpulannya kami semua terus balik lepas kejadian itu ..hahahahhahaha tak jadi OT!!) ketiga... time tu aku dan macik Salabas berdua jer yang sampai awal hampir pukul 9.00 mlm.. aku dengan pantas terus bukak Suria.fm dari PC aku konon tanak bagi sunyi.... tetiba terdengar hentakan file yang begitu kuat dari meja belakang(tempat photostep) tu....suasana kat situ agak suram... aku dah bersedia pecut 4x400M ni... tapi ditenteramkan oleh macik Salabas... kekekekekekke... untuk pengetahuan korang.. Macik Salabas memang la cool aje... tindakan refleks die lebih kurang sedikit dari refleks aku..hehehehehe (maaf macik Salabas)pasal tu die boleh menten cool aje berbanding diriku.. tu aje la antara kisah2 seram + kelakar dari ofis aku untuk korang baca... sebahagian jer la tu... hehhhehehehe...nak banyak2 jom bermalam kat dalam ofis aku.. nescaya korang lebih teruja menikmatinya....
P/s: Sesungguhnya aku paling malas nak OT..baik tido ke... tgk tv ke... main game ke


 post signature

2 comments:

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku