Monday, January 19, 2015

Mop ooo Mop

haii korang... kali ni aku nak cerita tajuk yang paling best untuk korang... Tajuk Besar die "Clean House" tajuk kecik die Mop...

Mesti korang ada yang jakun macam aku kannnnn!!! oleh kerana aku ni sangat terer bab clean house nih... sel-sel otak tak berhubung mane jenama-jenama pencuci ke..barang untuk mencuci ke yang paling best untuk digunakan...

ni contohhh tradisional yg selalu aku pakai... takde pun cita-cita nak tukar baru ke ape? Maklumlah kurang maklumat tambahan katanya... tergerak ler hati aku yang dingin ni nak tanya kenkawan kat opis... sesambil gossip Mak Jemah kan.... diorg ada beli mop sponge.. camne rupa pun aku takleh bayang... fikiran aku mesti mop tu tak sebersih mop biasa tu...hrmmm. So, nak dijadikan cerita.. search punya search jumpa la kat Lazada species mop tersebut...

Sungguh mengagumkan aku... try cari kat Giant pun ada jumpa.. terus beli... dan terus try kat rumah.. tahap kepuasan hati aku berada pada tahap 5 dimana amat menyenangkan kotoran tanggal..debu melekat senang cuci dan air kat lantai tak melimpah ruah macam selalu...cepat kering.. walllaaahhhhh!!!! memang aku gembira nak guna mop ni... harga RM43.90.. dan sponge tu boleh refill aje jika rosak. Untuk makluman korang, budak kecik aku sorang tu tak boleh ada debu  pasal die sangat alergic pada debu dan rumah kenalah mop selalu... phiuuhhhhh penat Mak tapi takde pulak kurus-kurus..Ahaks! Dengan ada nya Mop yang cemerlang gemilang terbilang ni rasanya takder la pakai kudrat besar lagi untuk proses mengemop lantai rumah korang... Beli laa satu jenama Scotch Brite ..untuk memudahkan kerja korang jugak kan.. :) kalau nak murah pun ada.. aku beli RM14.90 jer dekat Kedai HappyHome.. pun boleh guna... hehehehe Easy Squeeze katanya.... Selamat Bermop yer..!

post signature

No comments:

Post a Comment

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku