Sunday, January 18, 2015

Jenjalan Ke USS


Hai....kali ini akan aku ceritakan.... kisah Family aku pegi Holiday katanya... heheheh.... dan telah disponsor sepenuhnya oleh My Sis... bawak duit belanja aje la cik Kiah Sekeluarga... Flight dari KTRG-KL dan KL-JB.. sungguh memenatkan..penat tunggu flight aje la..dengan bebudak yang asyik dengan 'akalan' bermacam jenis... kekadang bila ingat balik kisah bebudak seramai 5 orang dari umur 2 tahun sampai 6 tahun ni..rasa macam nak tergelak memanjang...Tujuan asal yang paling utama nak menuju ke USS Singapore... reramai rombongan Cik Kiah ni guna travel agent dari Rakyat Travel..diaorg yang uruskan semua dari tiket flight, homestay, transport... tu yang amat memudahkan kerja kami yang mempunyai anak2 kecil bermacam ragam!
  Oleh yang demikian... disini meh aku kongsi mata korang tgk gambor2 yang sempat aku snap kat sana.... yg sempat jer la..yang tak sempat duk diam2 sudeyy..hahhahhahaha

Gambar Rombongan Che Kiah setelah berpeluh mengejar anak-anak ikan yang berkeliaran.. phuhhhh... kekanak riang... 

Tuan Tanah kedaun dengan En.Hasben Kedaun dan Pau Kacang Kedaun 

"Helloo!!! Encik Shrek ada kat dalam ke??"

Castle Far Far Away

Apabila Dinasor kelaparan..mentenkedarahh Nasik Beriyani yg agak sedap.. (Bolehh laaa nak kasik hilang lapar perut dinasor korang..kan!!) tapi koramg tak payah lah kuatir pasal..semua restoren kat sini di cop HALAL oleh Jabatan Agama Islam Singapore. Oleh kerana tekak kami semua ni nasik, untuk memudahkan kerja, kami pun singgah ler kat food court berhampiran bahagian Mummy tu...

                    tRANsForMers Bapok Besor
Kat sini ler cita-cita aku yang utama nak menapak depan transformers.. sampai si Kecik tu pun tak bersedia nak bergambor.. asyik dengan " robot MaMa.... Robot MaMa" stress Mak yang beria nak tangkap gambor...haihh....
                                         
Gambar mereka berdua..

Kami ngan stroller Kosong.. Anak dah hilang berlari-lari pusing Globe Universal tu.. adoiyai.... tu gambar sempat tangkap dengan stroller dan penumpang stroller yang telah di ikat.. hehhehehe

Dah jauh kami jalan sampai Sesame Street.. heheheheheh... kekanak yang masih tak sedia nak bergambor.. he he he!


yang paling last.. tuan tanah kedaun ngan Pau Kacang Kedaun yang takut naik flight... peluk mama sampai tertido...

P/S: agak-agak tahun ni nak kemana yer... seronok..!

post signature

No comments:

Post a Comment

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku