Monday, November 14, 2011

Ombak Rindu!


Semalam..tak semena-mena..seorg ofismate aku.... sms... ajak pegi movie.... OMBAK RINDU!
hrmmm...kisah berdasarkan Novel yang agak terkenal...macam pernah baca...tapi dah lupa... (kipas susah nak mati jugak dalam bab Novel nih :) )

Filem ni akan ditayangkan pada 1 Disember 2011... Oleh kerana itu, sila lah simpan sedikit duit gaji untuk didermakan kat Tabung TGV :) ahaks!

" Sinopsis Filem Ombak Rindu

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida."p/s: best!!!!

post signature

No comments:

Post a Comment

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku