Wednesday, July 11, 2012

Kerja Mulia :)

Haaaaaa..lama tak menyapu habuk di blog ni…sibuk dengan si kecik tu.. sampai nak update blog pun dah tak sempat sekarang… En.Asben pun tetiba je Tanya, apsal tak update Blog…??? (peminat misteri rupanya..) hehehhe..

Sebelum bersalin hari tu ada la jugak 2,3 cerita yang tak sempat nak update.. tapi tak kesah ler kalau sekarang baru nak update… almaklumlah blog sendiri, cerita sendiri…suka-suki ler nak update cerita sendiri.. (ada aku kesah!!!) :P

Cerita ni semasa 3 hari sebelum aku admitt kat spital untuk deliver  si kecik tu.. Oleh kerana aku ni ‘tag- team’ ngan En.Asben…so,pegi memana pun akan diusungnya aku ini walaupun ketika itu aku dah sarat tunggu hari lagi untuk melahirkan…. Ahaks!
Kerja Mulia yang dilakukan oleh En.Asben dan menjadi Fav.nya  Sebelum kahwin dan selepas kahwin !!
blood donation
Berapa ramai antara kita yang melakukannya…. Antara yang tak pernah buat ialah A.K.U..  En.Asben telah memaksa rakan tag-team nya ini untuk turut serta melihat cara-cara blood donation ni… mula-mula sampai depan kaunter tu.. penderma mesti menimbang berat badan dan tekanan darah. Ujian Kepekatan darah di buat..( macam pregnant je kena check Hb) … sekiranya dah pernah derma darah..lagi senang kerjanya… “buku merah jangan lupa bawa…moga2 belum tamat tempoh..” –  Bawa Daku Pergi -zizan feat: kaka
buku Merah
Setelah itu, aku diajak masuk ke bilik dimana di situ ada kerusi2 yang dikhaskan untuk penderma.. ada TV ada Sofa.. dan yang penting skali kata En.Asben ada Pantry dan ada makanan..Ahaks!

Satu soalan paling cepu mas aku Tanya kat bro H.A tu… “lama tak derma darah ni?” dengan slamber bro tu jawab..”lama la jugak..dekat 5 jam untuk satu pain”……… En.Asben dan gelakkan aku… aku dah macam konfius…ye ke tak??? Rupanya bila darah dah start kluar…tak sampai 15 minit dah penuh satu pain…rupanya tipah tertipu… isk isk isk….

Dah cukup 1 pain… jarum dicabut…dan En.Asben diminta untuk berehat kat kerusi yang best itu, dan lepas tu sessi mengisi kembali ‘darah’ yang hilang… Wifey –nya yang tercinta juga dijemput mengembalikan darah yang tak hilang lagi..hehhehehehe…..aku hanya makan oren yang tersangat manis….bersama air milo..manakala En.Asben pulak telur separuh masak, kek, oren dan milo…. Pengalaman yang tak mungkin aku lupakan.. bersama En.Asben…
 En.Asben tgh rehat.. :)

p/s : Moga anak-anak akan menurut jejak langkahnya untuk kerja mulia ini...aminnn...
post signature






2 comments:

  1. anak2??? ok ler tu derrr.... pah nie dapat bby cepat2 skit ader gok geng untuk copiya main masak2 hehehehe....

    ReplyDelete

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku