Tuesday, April 16, 2013

Supermoon!!!

Sememangnya aku Jakun ngan fenomena Supermoon...

Tetiba lak..ari ni aku tertekan dengan salah satu iklan kat FB pasal Supermoon ni... MasyaALLAH  cantik sungguh ciptaan ALLAH SWT...

pada mulanya dari kecik aku asyik tertanya-tanya negara mane yang boleh nampak bulan besarrrrrrrr sangat tu...ke itu hanya trick kumira pilemm aje...rupanya ianya adalah realiti...jahiliah betul masa zaman kecik2 tu yer... maapkan kami penunggu gua... :D

  Untuk pengetahuan korang... Fenomena Supermoon ialah keadaan bulan berada dekat dengan Bumi dan ianya akan kelihatan lebih besar daripada biasa...
 Tahun lepas ianya berlaku pada 5/5/2012... tepat pada hari lahir aku... :D time tu pun aku tak tahu....menarik yer...tahun ni 5/5/2013 fenomena mengundi pulak... hehehehehhe... Neway, kalau nak lebih paham lagi pasal Supermoon ni cuba dengar penjelasan dari yang pakar....
aku ni bukan pakar sangat.. cuma merasai kecantikkan ciptaan ALLAH SWT.. best kalau dapat berduaan dengan yang tersayang sambil memandang bulan yang duk membesar kat tepi pantai..oHhhh romentiks nyer....

Jadual angkasa lepas untuk korang alert tahun ni... :D

p/s :jangan lupa Supermoon bulan JUN nanti... :D

Layan U-tiub pasal Supermoon dulu....

post signature



2 comments:

  1. Tgk Tajuk Entri mu td, dekat2 nok ngundi ni, igt mu nok tlg berkempen utk Mokcik Maimun calon bebas kuala nerus katerrr...napok sgt dok tau nape satu supermoon tu nape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tobak aku dok au mula2.....sedap pulok baca pasal supermoon..bukan tok mung....hahahahahh :D

      Delete

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku