Sunday, November 15, 2009

Upin dan Ipin....



Rindu jugak aku pada blog nih....oleh kerana terlalu busy dengan kerja..banyak yang aku tinggalkan untuk dicoretkan di sini....


Firstly...... Alhamdulillah dan tahniah diucapkan untuk famili my Bro..dengan kehadiran 2 cahaya mata lelaki sekali gus... :) 'beli satu percuma satu'.... ahaks...


Lil' Prince ini dilahirkan pada 10/11/2009 pada jam 8.33a.m dan 8.35a.m.... seawal 7.00 a.m, aku, my sis & my Bro dah keluar dari rumah pergi hospital...dengar cerita my sis in law nak dibawa ke operation theatre tu dalam pukul 7.30a.m... huh..memang bergegas ke tempat kejadian la jawabnya....tak sempat makan minum.... :P sampai sane terus kami pergi ke wad.... just tgk dari luar tingkap.. n my Bro pergi duk ngan wife die... kat wad... dalam hampir pukul 8.00a.m.... My sis in law ditolak masuk ke operation theatre..... [ adeh... time nih aku pun dah sejuk kaki tangan....... ] yg tunggu kat luar operation theatre tu hanya aku, My Sis, My Bro dan Ayah n Mak Sis in law aku....


Setengah jam menunggu ...mcm 2 jam .... lama...sungguh lama....... tapi bila aku tgk dua "bekas" nak letakkan baby dimasukkan ke bilik bedah..... dah rasa happy :) masa tu aku tak putus2 doa... semoga semua selamat....


First Baby dibawa keluar dari operation theatre dan dibawa ke bilik depan ..... My Bro diminta masuk untuk azankannya.... masa tuh rasa cam nak nangis, gembira... semua ada..bila nampak tangan si kecil kat dalam 'bekas' tuh....Second Baby pun dibawa keluar....'wahhh yg ni lagi besar...' ..Mata pun dah berkedip2....So..cute!!!


Dalam pukul 10.15a.m barulah Sis in law aku sedar dan dibawa keluar dari theatre tu...terus ke wad.... di sana aku terus menuju ke si kembar tuh... tak tau nak pegang yg mane satu...rasa semua mcm nak bawak balik rumah aje..hihihihiih...Teruja pasal dapat baby kembar nih....kamera tidak dibenarkan di hospital..so, sempat la aku menyuruh anak sedara aku yg sulung...(Amerul) mengambil gambar sepupunya secara sulit...hahahahahha, dan akhirnya berjaya! Ramai yg aku MMS gambar baby dan tak kurang kenalan dan sahabat handai yg pergi melawat baby n Mummy die memanggil si kembar ni 'Upin & Ipin'..kensian die... Ahaks....


By the Way..... 1st baby : 2.34kg dilahirkan pada jam 8.33a.m dan 2nd Baby : 2.50kg dilahirkan pada jam 8.35a.m. alhamdulillah sihat dan sempurna..... :)




1st baby : ADEEB ZAFRI - yg kacak dan menawan, kemenangan


2nd baby : AQEEF ZAFRI - yg menumpu kepada sesuatu, kemenangan




Perkembangan terbaru.... babies berada dalam proses 'kekuningan'............... Doakan lil babies ni cepat sembuh yer....................... Miss Aneeq & Aqeef so much! -sayang kamu!-




P/s : CuYa doakan kamu menjadi anak yg soleh dan "Brilliant" di masa hadapan..InsyaALLAH...Aminnnn :)

2 comments:

5580 Orang Telah Sayang Kat Aku